Danslessen

 

Bij groepslessen kies je uit cursussen met verschillende dansen in een pakket, of cursussen die zich richten naar één specifieke dansstijl. We starten met cursussen voor beginners in september, en in januari.

Verder kan je ook opteren voor privé-lessen.

Kijk in ons aanbod welk soort lessen het beste bij je passen.

 

Groepslessen voor beginners (prijzen per persoon)

Groepslessen voor gevorderden (prijzen per persoon)

Privé-lessen

Privé-lessen

Openingsdans

Openingsdans tips

Openingsdans tips

Je wil snel een bepaalde dans leren of bijschaven?
Je hebt les gevolgd bij een andere dansschool, of het is al een tijdje geleden dat je les gevolgd hebt, en je wil je voorbereiden op de cursussen?
Of je wenst op enkele lessen een openingsdans voor je huwelijk onder de knie te krijgen (zie verder)?
Een bepaalde danspas wil absoluut niet lukken?

Dan is een privé-les een prima oplossing.

 

  Prijs

1 paar - 45 minuten € 60

2 paren - 45 minuten € 90

3 paren - 45 minuten € 120

4 paren - 45 minuten € 140

5 paren - 45 minuten € 160

Prijzen zijn per les, en een les duurt 45 minuten.

Privé-lessen worden steeds vanaf minimum één paar gegeven.

Je kan zelf bepalen welke passen je leert.

Een les wordt geboekt na afspraak met de leraar. Bel op 03 440.88.88

Indien je niet tijdig afmeldt (48 uur op voorhand) wordt 50% van het bedrag aangerekend.

 

Om een afspraak te maken kan je rechtstreeks met de lerares mailen via deze link.


Veel dansplezier

 

Je hebt aan elk detail gedacht. Jouw kleed heeft de perfecte kleur en accenten, de ‘suite’ is op en top getraind, iedereen heeft eindelijk de juiste plaats aan tafel, én je muzieklijst is doorgegeven met de wie en wanneer voor al de hoogtepunten op je avondfeest. Maar, er is misschien één detail dat je over het hoofd hebt gezien.

 

Ook al heb je je openingsdans gekozen, heb je dan eens nagedacht wat je eigenlijk effectief gaat DOEN op het 4 minuten durende thema ‘I’ll Always love You’? Vier minuten kunnen een eeuwigheid lijken voor al je vrienden die naar jullie zitten te staren, als je alleen maar heen en weer balanceert tussen 2 voeten .

 

Dus wat gaat een bruid met-oog-voor-alle-details doen?

Vele paren steken hun licht op bij een professionele dansleraar om hun te helpen met het heen-en-weer balanceren.

We geven je 4 tips om de perfecte openingsdans voor te bereiden

Tip 1: Start vroeg genoeg!

Dit is de belangrijkste suggestie die iedere dansleraar zal bevestigen. ‘Timing is everything’, niet alleen op de dansvloer maar ook op jouw kalender.

 

We hebben paren gehad die op woensdag dansles willen nemen om de daaropvolgende zaterdag hun feest mee te starten. Perfect mogelijk natuurlijk, maar niet erg goed voor de stress factor op de grote dag. Het ideale moment is minstens 3 maanden op voorhand te starten. Het geeft je een veel aangenamer gevoel dat zelfzekerder bent in je openingsdans, en jouw feest relax kan starten. En nog belangrijker, je kan er op hét moment samen echt van genieten.

Als de timing goed uitkomt raden we je aan om in een groepscursus te starten die in september of januari aanvangt. De prijs is aanzienlijk goedkoper, en op 4 maanden tijd leer je rustig en stapsgewijs een heel pakket dansstijlen, waaruit je dan perfect kan kiezen. Als dit niet lukt kan je overwegen privé-lessen te nemen.

Tip 2: oefen in bijna-dezelfde-kledij

Een sportief jasje zal voor de bruidegom ideaal zijn om te oefenen, als hij een sportief jasje draagt op zijn huwelijksdag. En voor de bruid is een sluier uit tulle zeer handig als haar bruidsjurk ook een sluier heeft. Of een rechte jurk is prima om haar te laten wennen aan een strak trouwkleed.

 

Het is niet omdat je een € 2.000 kleed heb besteld, dat het zichzelf zal dragen. Het vergt enige oefening. Je moet er rekening mee houden dat bruidskledij soms moeilijk beweegt op een natuurlijke manier.

 

En niet alleen de bruid moet zich aanpassen aan het kleed, ook de bruidegom. Hij moet wennen aan de persoon die voor hem staat. Als de bruid een sleep heeft, kan ze gewoon worden te bewegen met een sleep rond haar benen, en de bruidegom kan oefenen om er rond te stappen.

 

En ook belangrijk: oefenen met de schoenen die je zal dragen is een ‘must’. Nieuwe schoenen hebben sowieso een ‘inlooptijd’ nodig om comfortabel te zitten.

Tip 3: Lessen zijn niet alleen voor bruid en bruidegom

Bekijk de mogelijkheid om lessen te nemen met je vader voor de obligate vader-dochter dans. Niet alleen is dit een leuke ‘ontstresser’ voor jullie beiden, maar het geeft ‘Pa’ een speciale rol in de huwelijksvoorbereidingen, vermits hij hier meestal netjes wordt buiten gehouden. Vergeet niet dat vaders een zeer speciale relatie hebben met hun dochter, en dat maakt voor hem dit moment zo speciaal.

 

En je kan dit natuurlijk uitbreiden naar zoon-moeder, bruidsmeisjes, getuigen, enzovoort…

 

Je kan bij ons kleine groepslessen boeken in privé-kring

Tip 4: wat je leert kan je je hele leven lang gebruiken

Vele huwelijksaankopen verwelken met de bloemen of worden weggeborgen met het kleed, maar danslessen draag je je hele leven mee. Je krijgt een betere lichaamshouding, een zelfzekerder dansgevoel, en je hebt voldoende kennis om op cruises of party’s heerlijk te dansen als man en vrouw.

 

Extra tips:

Vergeet niet om je openingsdans te coördineren met de persoon die video-opnames maakt, zodat hij of zij klaar is om je prestatie vanuit de beste hoek te filmen.

Zorg dat je zeker bent dat het orkest of de DJ je gekozen nummer kan spelen

Als je je openingsdans combineert met vader-schoonmoeder-bruidsmeisjes-getuigen-enzovoort… oefen dit in groep op voorhand.
Zo ben je zeker dat er geen verrassingen opduiken, en heb je al veel plezier op voorhand.